Україна працює над включенням до TEN-T маршрутів, що ведуть до Дунаю 

Share

Україна працює над включенням до транспортної мережі (TEN-T) маршрутів, що ведуть до Дунаю.

Про це йшлося під час Connecting Europe Days, присвяченому розвитку транспорту та логістичних маршрутів Європи, передає пресслужба Мінвідновлення.

“Інтеграція України до Євросоюзу відбувається, зокрема і через розширення українських шляхів у мережі TEN-T. Працюємо над наступним кроком – включенням до транспортної мережі маршрутів, що ведуть до Дунаю. Це надзвичайно важливо з огляду на розвиток Дунайського кластеру та потребу нарощення логістичних можливостей”, – зазначив заступник міністра Мінвідновлення Сергій Деркач.

Окрім цього, за його словами, для України це доступ до частини інструментів ЄС для фінансування транспортних проєктів на рівні з іншими країнами, що включені до мережі TEN-T.

Також Деркач звернув увагу колег на важливість продовження угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС.

“Позиція Єврокомісії, що “транспортний безвіз” має бути продовжений. Ми це цінуємо. Важливо, що бездозвільний проїзд вантажного транспорту – це також про інтеграцію, як українського ринку до ЄС, так і європейського до нас”, – наголосив заступник міністра.

Також, під час Connecting Europe Days було проведено засідання Transport Community – це міжнародна організація у сфері мобільності й транспорту, до якої входять країни ЄС та балканські держави. Україна в ній має статус спостерігача, але з можливостями повноправного учасника. Це дозволяє нашій державі проводити обмін досвідом та навчання фахівців транспортної сфери.