Україна компенсує аграріям 25% вартості сільгосптехніки

Share

Аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки 44 українських виробників.

Наказ про затвердження оновленого переліку техніки підписала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, передає пресслужба міністерства.

Так, в оновлений перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено 2289 номенклатурних позицій продукції 44 виробників.

“Завдяки програмі компенсації вартості сільгосптехніки розраховуємо не лише надати поштовх для розвитку українських машинобудівних підприємств, а й допомогти нашим аграріям, які зможуть стати більш конкурентоздатними на ринку за рахунок зниження витрат на основні засоби виробництва. Окрім того, ця програма допоможе агровиробникам оновити парк техніки й стати більш продуктивними”, – зазначила Свириденко.

За її словами, цього року на реалізацію програми уряд заклав в бюджет 1 млрд грн і розраховується, що підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 000 аграріїв.

В міру надходження та розгляду нових заявок від виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися. Щоб бути включеним до переліку, виробник має подати заявку та документи до неї до Мінекономіки. Заявки щодо включення техніки до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня.

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.