Україна і Норвегія започатковують енергетичне партнерство 

Share

Міністр енергетики України Герман Галущенко та міністерка торгівлі та промисловості Королівства Норвегія Сесілі Мірсет підписали меморандум про енергетичне партнерство.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Як зазначається меморандум спрямований на співпрацю у гідроенергетиці, розвитку відновлюваних джерел енергії та природного газу.

Також обговорювався майбутній візит норвезької сторони до Києва та проведення Міжурядової українсько-норвезької комісії з питань торговельно-економічної та бізнесової співпраці, співголовою якої з української сторони нещодавно було призначено Галущенка.

Міністри у Берліні також провели зустріч з норвезьким бізнесом, який вже працює і планує далі інвестувати в Україну. Участь у зустрічі взяли представники компаній Scatec, Fenix Repower, Bergen Engines, Innovation Norway, DNV, Норвезько-української торгової палати (NUCC).

Наголошується, що укладений міністрами меморандум передбачає співпрацю у побудові децентралізованої генерації та оцінку потенціалу малої гідроенергетики. Також серед пріоритетів – обмін найкращими практиками та інноваційними технологіями для здійснення енергетичного переходу.

Як раніше повідомляв UAprom, Німеччина надасть понад €30 млн пільгового кредиту для підвищення надійності української енергетичної інфраструктури.