УДП встановлює нові двигуни на своїх суднах на австрійській верфі

Share

На верфі ÖSWAG у Лінці, почали замінювати двигуни на суднах держкомпанії “Українське Дунайське пароплавство”.

Про це повідомив керівник пароплавства Дмитро Москаленко.

“Стартував процес заміни двигунів на суднах Дунайського пароплавства. В австрійському Лінці спільно з технічним керівником ÖSWAG Харальдом Бьомом перевірили роботи з модернізації теплохода «Капитан Антипов», – зазначив Москаленко.

За його словами, австрійські партнери відзначили дуже якісну підготовку судна, проведену в Україні фахівцями УДП. Корпус теплохода практично в ідеальному стані. Повністю відновлений гвинто-рульовий комплекс.

Підкреслюється, що «Капитан Антипов» прибув у Лінц власним ходом. Українська команда, яка супроводжує проєкт, наразі демонтує старі двигуни та 45-тонну надбудову судна.

Наступний етап виконуватимуть вже австрійські фахівці: краном буде знята демонтована надбудова, а старе обладнання замінено новим.

В ÖSWAG зазначають, що УДП отримає найбільш екологічний та найбільш сучасний флот на Дунаї. Закуплені для пароплавства двигуни Mitsubishi спеціально допрацьовані та повністю відповідають вимогам європейського ES-TRIN/ StageV.

Москаленко зауважив, що УДП з керівництвом ÖSWAG також обговорили доставку в Лінц наступних чотирьох теплоходів. Для оптимізації витрат доцільно доставити всі судна одним караваном. Але це відбудеться лише після того, як будуть завершені роботи на першому судні.

“План на 2024 рік – модернізувати перші п’ять суден. В ÖSWAG запевняють, що верф із задачею впорається”, – наголосив очільник УДП.