УДП включено до переліку важливих для держсектору економіки субʼєктів господарювання

Share

Кабмін включив ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство” до переліку особливо важливих для економіки субʼєктів господарювання державного сектору. У подальшому на підприємстві буде сформовано наглядову раду.

Про це повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ від 03.09.2008 N777 “Про проведення конкурсного відбору керівників субʼєктів господарювання державного сектору економіки”.

“Включено приватне акціонерне товариство “Українське Дунайське пароплавство” до переліку особливо важливих для економіки субʼєктів господарювання державного сектору економіки, у статутному капіталі яких понад 50% акцій (часток) належать державі, призначення керівників та членів наглядових рад яких здійснюється за участю комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств”, – йдеться в повідомленні.

При цьому, Кабмін вніс зміни до постанови від 31.05.2022 N 643 “Деякі питання управління обʼєктами державної власності на період воєнного стану”.

За словами Мельничука, установлено, що положення пункту 1 зазначеної постанови не застосовуються до проведення конкурсного відбору членів наглядової ради ПрАТ “УДП”.

“Це надасть можливість сформувати наглядову раду через конкурс, забезпечить належний рівень її незалежності та відповідатиме принципам корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку, що дозволить продовжити співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією та залучити кредитні ресурси та приватне фінансування, що необхідні для товариства для оновлення флоту”, – зазначив представник уряду у ВР.