УДП побудувало і спустило на воду третю SLG-баржу

Share

ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство” (УДП) побудувало і спустило на воду вже третю SLG-баржу.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення.

Зазначається, що як і дві попередні, вона транспортуватиме річкою вантажі до 2,2 тисячі тонн.

Судна цієї серії створюються за рахунок власних потужностей, без залучення сторонніх коштів. Технологічно це відбувається завдяки конверсії двох ліхтерів (маленьких самохідних суден) через вставку, що вирізається із третього ліхтера.

Таким чином УДП розширює вантажність за рахунок старого флоту, використання якого стало економічно недоцільним.

До того ж собівартість виробництва барж SLG на порядок нижча, ніж будівництво нового судна. Плюс додаткові 100 робочих місць для українських корабелів, а також можливості для розвитку потужностей самого підприємства.

Своєю чергою в УДП зауважили, що технологія конверсії заводом пароплавства повністю відпрацьована. Компанія готова будувати до 10 барж на рік з можливістю збільшення обсягів на 20%. Проте, як зазначається, наразі УДП несамохідним флотом забезпечений.

“Не менш важливо, що наш завод модернізується, опановує нові технології. Нещодавно встановили нове сучасне обладнання для зварювання та фарбування. Також замість декількох старих і незручних, організований новий склад металу, що значно спростило і пришвидшило виробничі процеси”, – підкреслили в пароплавстві.

В УДП наголосили, що минулого року компанія виконала великий обсяг ремонтів та завершує формування резерву самохідного флоту для перевезень до 200 тис. тонн вантажів на місяць.

“Тому нарешті маємо можливість приймати також флот інших підприємств і компаній. Замовлення є, роботою завод забезпечений”, – додали в пресслужбі.

Також виробничим майданчиком товариства зацікавились відомі виробники з інших країн. Вже тривають консультації.

“Для залучення інвестора маємо завершити процес реєстрації майна та земельних ділянок; утилізувати відходи виробництва, які накопичувались десятиріччями (плануємо перші торги по реалізації металолому, якого у нас дуже і дуже багато)”, – відзначили в УДП.