«ТАС Агро» розглядає перспективу створення власного флоту

Share

Компанія «ТАС Агро» планує найближчими роками перетворитися із сировинної компанії на вертикально інтегрований холдинг.

Про це заявив в інтерв’ю Forbes.ua керівник «ТАС Агро» Олег Заплетнюк, передає «АПК-Інформ».

«За три-чотири роки «ТАС Агро» буде повністю вертикально інтегрованою компанією, яка має власну переробку, власний флот, ефективну команду, технології, свої дослідницькі центри. На кожному етапі створення продукції ми матимемо додану вартість», – зазначив Заплетнюк.

Говорячи про плани створення власного флоту, він зауважив, що такий варіант поки що розглядається на перспективу і наразі ще не є якоюсь конкретною ціллю.

«Але ми дивимося, які є обмежуючі чинники і як їх зняти протягом наступних кількох років. І можливо, власні баржі, власний флот чи перевантажувальний термінал матимемо. Сьогодні дуже важливо бути незалежним, тобто контролювати весь ланцюг логістики», – наголосив керівник компанії.

При цьому Заплетнюк скептично оцінив можливості подальшого здійснення в необхідних обсягах експорту агропродукції через кордон із Польщею, водночас румунський напрямок, на його думку, має набагато кращі перспективи.

«Щодо кордону з Польщею, то перспективи низькі, якщо не сказати, що їх взагалі не буде. Польща імпортує частину продукції – шроту та олії, то цей товар повинні пропускати. Щодо зернових, скоріше за все, не буде ні транзиту, ні експорту до Польщі. Разом з тим, наприклад, Румунія розширює порт Констанца і збільшує обсяги перевалки. Сьогодні перевалка коштує понад 20 доларів на тонні при собівартості 6 доларів, прибуток для них очевидний», – пояснив Заплетнюк.