Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними ще рік – «Нафтогаз»

Share

Україна пропонує клієнтам підземних газосховищ конкурентні тарифи, які залишаться незмінними до 1 квітня 2025 року.

Про це повідомила пресслужба “Нафтогазу”.

«Одна з наших ключових цілей на 2024 рік – збільшити обсяг газу, що іноземні енергетичні компанії зберігають в українських підземних сховищах. Це не лише питання безпеки, а й кошти, які спрямовуються в українську економіку. Тому було ухвалено рішення залишити тарифи незмінними», – зазначив очільник компанії Олексій Чернишов.

Він наголосив, що минулого року, попри війну, вдалось залучити для зберігання у ПСГ 2.5 млрд куб. м газу іноземних партнерів.

«…Попри те, що сезон закачування газу ще не розпочався, вже є компанії, які передають на зберігання своє паливо в українські ПСГ», – додав Чернишов.

Як підкреслюється, Укртрансгаз, компанія Групи Нафтогаз, що управляє українськими ПСГ, також незмінно пропонує партнерам вигідну опцію – зберігання у режимі «митний склад».

«Понад 160 іноземних енергокомпаній з 32 країн світу використовують наші ПСГ для зберігання газу в режимі «митний склад». Активно готуємося до сезону закачування, аби як українські, так і іноземні компанії безперешкодно могли закачувати значні об’єми газу до наших сховищ», – зауважив очільник АТ «Укртрансгаз» Роман Малютін.

Наразі “Укртрансгаз” вже розпочав підготовку до початку сезону активного закачування газу, що стартує у квітні цього року.