Суховантаж «Ізмаїл» відправили у док на капітальний ремонт

Share

Суховантаж “Ізмаїл”, одне з універсальних суден серії, збудованих ще на початку дев’яностих років на замовлення УДП на португальській верфі Віана ду Каштелу, відправлено у док на капітальний ремонт.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко

“Ще до приходу нашої команди, морський флот УДП передали у бербоут-чартер. Потрібного догляду з боку орендаря не було. Існувала загроза втрати флоту. Ми повернули увесь морський флот під контроль української держави”, – зазначив Москаленко.

За його словами, минулого року компанія капітально відремонтувала «Вилково», яке вже пів року як успішно працює.

При цьому «Ізмаїл» був повернутий останнім. Восени минулого року його кинули в Болгарії напризволяще. Без документів. В жахливому технічному стані.

“Ми наново сформували команду, провели попередній технічний аудит, закупили та відремонтувати частину обладнання. Два місяці тому судно вирушило до місця ремонту. Частина робіт виконана ще до постановки в док. Замовлені необхідні запчастини та обладнання. Нарешті судно підняли у док”, – відзначив генеральний директор УДП.

Він додав, що користуючись досвідом відновлення «Вилково» компанія намагається оптимізувати витрати. Те, що можливо відремонтувати – ремонтується, інше замінюється.

“Прогнози завершення ремонту давати зарано. Але якомога пришвидшуємо процес, щоб судно почало повертати витрачені інвестиції”, – відзначив Москаленко.

Зазначимо, що суховантажі типу «Ізмаїл» – серія з шести суден («Измаил», «Вилково», «Рени», «Татарбунары», «Килия» та «Виана ду Каштелу»).

Це універсальні суховантажні судна, призначені для перевезення генеральних, навалочних вантажів різної номенклатури, зерна, контейнерів. Судна не мають обмежень, але створювалися з урахуванням специфіки Дунаю, мають невисоку осадку, зручні для найбільш актуальних сьогодні перевезень річка-море.

Довжина судна – 88,15 м, Дедвейт 3700 тонн, потужність 2700 к.с., осадка 6 м.