США розглядають заборону на імпорт урану з РФ – Bloomberg

Share

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає питання про заборону імпорту збагаченого російського урану.

Про це пише Bloomberg.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

Зазначається, що чиновники з Ради національної безпеки Білого дому, Міненергетики та інших підрозділів адміністрації США ведуть переговори про обмеження імпорту російського урану, в тому числі про заборону.

При цьому поки що жодних рішень з цього питання не було прийнято.

Bloomberg наголошує, що адміністрація Байдена й атомна промисловість, як і раніше вважають за краще, щоб цим питанням займався Конгрес, тому що скасувати закон важче, ніж рішення виконавчої влади.

“Ми продовжуємо закликати Конгрес зробити цей крок, який забезпечить впевненість промисловості, союзників і партнерів у тому, що США ухвалили чітке рішення створити безпечний ланцюг постачання ядерного палива, незалежний від впливу супротивника, на десятиліття вперед”, – йдеться в заяві Ради національної безпеки.

Згідно з даними Міненергетики США, Росія постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується для палива американського флоту з понад 90 комерційних реакторів, що робить її іноземним постачальником номер один.

Ці продажі приносять Росії приблизно 1 мільярд доларів США на рік, і Білий дім заявив, що залежність від російського урану «створює ризики для економіки США».