“Сонячне ремесло” залучило інвестора з КНР до розробки нового родовища бурштину 

Share

Компанія з видобутку бурштину ТОВ “Сонячне ремесло” Ігоря Мазепи та Юрія Благодиря залучила китайського підприємця Ванг Чжикая до нового проєкту – розробки Томашгородського родовища бурштину у Рівненській області.

Про це повідомив Ігор Мазепа, передає SilkBridge.info.

“Як нам це вдалося? По-перше, восени минулого року після детального аудиту ми придбали компанію «Санкамян», яка пройшла всі дозвільні процедури та отримала ліцензію на видобування бурштину ще в липні 2022 року. Для розуміння, цей шлях зайняв у компанії більш ніж 6 років!”, – зауважив Мазепа.

По-друге, за його словами, китайський підприємець Ванг Чжикай є одним з основних операторів китайського ринку бурштину, а саме ця країна є головним світовим споживачем цього мінералу.

Згідно з даними у держреєстрі, Ігор Мазепа та Юрій Благодир контролюють по 40% «Сонячного ремесла», тоді як Ванг Чжикай – 20%.

Уточнюється, що площа родовища – 457,7 га, прогнозовані запаси – 191 тонна.

Мазепа повідомив, що безпосередній видобуток планують розпочати вже навесні. За його словами, проєкт створить близько 100 нових робочих місць, а обсяг ресурсів на освоєння нового родовища, за попередніми оцінками, становитиме десятки мільйонів доларів.

«Обсяги видобутку, що прогнозуються, становитимуть плюс-мінус 20 тонн на рік», – додав бізнесмен.

За його словами, лише податки на користування надрами становитимуть близько 1000 грн за кожний кг бурштину, 30% з яких підуть місцевій громаді.