“Райффайзен Банк” запустив нову послугу для бізнесу зі страхування майна від воєнних ризиків 

Share

“Райффайзен Банк”, вперше в Україні презентував нову послугу для бізнес-клієнтів зі страхування майна різного типу від воєнних ризиків.

Про це повідомила пресслужба фінансової установи.

Так, страхові компанії надаватимуть страхове покриття для майна, яке банк зможе брати у заставу при наданні кредитного фінансування.

“Ця послуга розроблена у співпраці зі світовою компанією професійних послуг “Аон” та українськими страховими компаніями ARX, “Універсальна” та “ІНГО”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що завдяки інструменту war risk insurance українські компанії зможуть мінімізувати ризики реалізації інвестиційних проєктів, залучити додаткове фінансування та зменшити ризики, пов’язані з втратою або пошкодженням майна через військові дії.

Використання нового інструменту дозволить українському бізнесу застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Скористатися war risk insurance відтепер зможуть компанії й малого, і великого бізнесу, звернувшись до банку або до компанії Аон.

Протягом року планується сформувати страховий портфель на суму близько 1 млрд грн у сферах агро, переробки, видобутку, ритейлу, фармацевтики, енергетики та палива.