Протягом 4 років Мінекономіки виконає 27 індикаторів за планом для Ukraine Facility

Share

Міністерство економіки опублікувало текст плану для реалізації програми Ukraine Facility Євросоюзу. Згідно з ним, протягом 2024-2027 років міністерство виконає загалом 27 індикаторів, зокрема 4 інвестиційні індикатори.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Як зазначається, у 2024 році Мінекономіки має виконати 7 індикаторів, передбачених планом для Ukraine Facility.

Так, пріоритетним завданням є розроблення та затвердження Інтегрованого національного плану з енергетики та клімату. Загалом робота міністерства цьогоріч буде спрямована на оптимізацію управління державною власністю, загальне покращення бізнес-середовища, а також розвиток пріоритетних галузей, зокрема:

  • Затвердження політики державної власності згідно з принципами ОЕСР і стандартами ЕСУ;
  • Подальша дерегуляція на підставі рішень Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції, зокрема оновлення та впровадження плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності;
  • Підтримка впровадження індустріальних парків як інструменту залучення інвестицій на деокуповані території;
  • Відновлення заходів ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції, в тому числі перевірок безпечності продукції;
  • Затвердження стратегії з протимінної діяльності на період до 2033 року.

Протягом 2025-2027 років міністерство в рамках плану для Ukraine Facility реалізує також інші реформи. Частина зусиль Мінекономіки буде спрямована на покращення управління державною власністю.

На додаток, планом для Ukraine Facility передбачене виконання міністерством  4 інвестиційних індикаторів. Ці показники стосуються розвитку й підтримки малого та середнього підприємництва, а також розмінування земель сільськогосподарського призначення:

  • Спрямування урядом щонайменше 1,75 млрд євро на фінансову підтримку мікропідприємств, МСП та переробних підприємств МСБ протягом 2024-2027 років та щонайменше 800 млн євро протягом 2024-2025 років;
  • Спрямування урядом щонайменше 150 млн євро на виплати виробникам сільськогосподарської продукції для покриття витрат на розмінування протягом 2024-2027 років та щонайменше 75 млн євро протягом 2024-2025 років.