Проєкти розвитку експортної спроможності України у фокусі роботи з ЄБРР – Мінвідновлення 

Share

Проєкти розвитку експортної спроможності України у фокусі роботи з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це йшлося під час зустрічі команди Мінвідновлення з першим віцепрезидентом ЄБРР Юргеном Рігтерінком, керуючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та заступницею голови представництва ЄБРР в Україні Іриною Кравченко.

«Україна розвиває стратегічні проєкти, які спрямовані на розвиток експортної спроможності країни. Серед них – проєкти «Укрзалізниці» та Агентства відновлення. Ми зосереджені на прискоренні процесів двосторонньої співпраці з ЄБРР. Міністерство відновлення зацікавлене у тому, щоб процедури закупівель були швидкими настільки, наскільки це можливо», — наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він зазначив, що команда міністерства провела моніторинг понад 100 проєктів у транспортному секторі, щоб визначити пріоритети, стан фінансування, потреби, стан впровадження та готовності.

Своєю чергою, Юрген Рігтерінк наголосив на міцному партнерстві між Україною та ЄБРР та готовності Банку посилити співпрацю.