Нові виробничі потужності мають розміщуватися на заході країни – секретар РНБО

Share

Секретар Ради національної безпеки й оборони України (РНБОУ) Олександр Литвиненко вважає, що нові виробництва мають створюватися на заході країни.

Про це він зазначив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна.

“Раніше, ще за радянських часів, а за інерцією у перші роки незалежності потужності розміщувалося на лівому березі Дніпра. До речі, виходячи саме зі стратегічної точки зору. Наразі, мабуть, логічно змінювати їхню локацію”, – відзначив Литвиненко.

При цьому, на його думку, “тієї промисловості, яка у нас була, здебільшого вже не буде. Характерна для XX століття концентрація виробництва поступається місцем розосередженим схемам розміщення потужностей. І це виправдано не лише для ОПК, а й для енергетики”.

Також він повідомив, що РНБО розробить українську доктрину.

“Президент визначив дуже важливі завдання – забезпечити ефективнішу роботу Ставки верховного головнокомандувача, зміцнити аналітичну підтримку рішень керівництва держави. І вкрай важлива тема – це опрацювання української доктрини, тобто планування майбутнього після війни”, – підкреслив секретар Ради.

За словами Литвиненка, “коли ми плануємо, ми забезпечуємо зв’язок людей між собою, ми створюємо спільне бачення”.

“Ще одне наше завдання – запустити модерований діалог із розробки візії. Це завдання глави держави – сприяти формуванню суспільного консенсусу”.

Литвиненко зазначив, що “на базі Національного інституту стратегічних досліджень хочемо розгорнути національну дискусію. Інститут має сприяти цьому процесу”.