“Нафтогаз” планує у 2024 році збільшити обсяги закупівель у вітчизняних виробників 

Share

Група “Нафтогаз” планує на 2024 рік збільшити обсяги закупівель у вітчизняних виробників.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки за результатами зустрічі з представниками підприємств НАК «Нафтогаз Україна» та українськими постачальниками Групи “Нафтогаз”.

“Минулого року близько двох третин публічних закупівель компаніями групи «Нафтогаз» були здійснені саме у вітчизняного виробника. Усього у 2023 році компанії групи закупили товарів, робіт та послуг загальною очікуваною вартістю 55,04 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на 2024 рік компанії групи планують в цілому збільшити ці обсяги та запрошують вітчизняних виробників брати участь у закупівлях.

Учасники дискусії також обговорили актуальні питання у сфері публічних закупівель, надали пропозиції як щодо удосконалення чинних механізмів, так і щодо варіантів стимулювання закупівель товарів вітчизняного виробництва.

Зокрема, Мінекономіки підтримало пропозицію виробників внести до базових показників, на основі яких розраховується KPI керівників держпідприємств, показники закупівель держпідприємством вітчизняної продукції.