“Нафтогаз” домовився з двома японськими компаніями про модернізацію ТЕЦ

Share

Група “Нафтогаз” уклала меморандуми з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ та розвитку спільного проєкту у сфері вітрової енергії.

Про це повідомила пресслужба компанії.

“Японська корпорація Sumitomo Corporation (SC) допоможе провести техніко-економічне обґрунтування модернізації систем теплопостачання в Україні за підтримки уряду Японії”, – йдеться в повідомленні.

SC також сприятиме залученню фінансування від японських державних фінансових установ.

“ТЕЦ в Україні та особливо ті, що були передані Нафтогазу, будувались давно й мають вкрай застарілу матеріальну базу. Ми дуже зацікавлені у їх модернізації із використанням передових японських технологій. Це важлива співпраця, яка, як ми сподіваємось, призведе до реальних інфраструктурних проєктів”, – зазначив очільник Нафтогазу Олексій Чернишов.

При цьому, встановлення вітрових турбін потужністю 1 МВт передбачено другим меморандумом, який Група Нафтогаз підписала з японською компанією Komaihaltec.

Турбіни мають бути встановлені на одному з об’єктів Групи.

“Цей проєкт – частина нашого руху у досягненні повної вуглецевої нейтральності. Він дозволить замістити енергію з традиційних джерел, яку споживає обʼєкт, чистою вітровою енергією”, – пояснив Чернишов.