Мінвідновлення та Mastercard співпрацюватимуть для відновлення туристичної галузі

Share

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та міжнародна технологічна компанія Mastercard підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою створення умов для майбутнього відновлення туристичної галузі та розвитку туристичного потенціалу України.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

“Відновлення туристичної галузі – це одна зі складових економічного відновлення країни для збільшення надходження податків та сприяння розвитку бренду України загалом. Спільно з Mastercard ми плануємо працювати у першу чергу у сфері аналітики та дослідження сфери туризму в Україні, щоб на основі визначених трендів розробляти стратегію просування України як туристичної дестинації та розвивати українські регіони та громади”, – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Меморандум передбачає співпрацю у таких сферах:

  • просування українських регіонів як туристичних напрямів на внутрішньому та міжнародному рівнях;
  • підвищення якості національних туристичних продуктів;
  • цифровізація туристичної галузі та підтримка розвитку цифрових послуг і сервісів серед мікро-, малих та середніх бізнесів, залучених у туристичну галузь;
  • сприяння залученню інвестицій для розвитку туристичної галузі;
  • аналіз популярних туристичних напрямів, трендів та досвіду подорожей Україною для розробки й впровадження ефективної туристичної стратегії країни.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року компанія Mastercard також підписала Меморандум про співпрацю з Міжнародним аеропортом «Бориспіль», який передбачає розширення партнерства задля забезпечення високого рівня сервісу для пасажирів аеропорту після відновлення польотів, щойно це дозволить безпекова ситуація в Україні.