Мінінфраструктури України та Польщі працюють над недопущенням повторної блокади кордону

Share

На українсько-польському кордоні відбулась чергова зустріч заступника міністра Сергія Деркача із заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем.

Про це повідомила пресслужба українського міністерства.

Як зазначається, в зустрічі також взяли участь представники митних та прикордонних служб обох країн.

За словами Деркача, Україна відкрита до діалогу та компромісів, які не будуть шкодити інтересам перевізників.

«Блокада кордону завдає збитків економікам України, Польщі та країн ЄС. Тому спільно з партнерами вживаємо всіх необхідних заходів тут і зараз, щоб не допустити повторних протестів з боку польських перевізників. Враховуючи це, ми продовжуємо функціонування пілотних проєктів на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Нижанковичі – Мальховіце» до 1 березня», – наголосив заступник міністра.

Йдеться про розділення в системі єЧерга завантажених та порожніх транспортних засобів на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ», а також відсутність потреби реєструватись в системі єЧерга порожнім вантажівкам на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Водночас Деркач наголосив, що стабільна та ритмічна робота кордону прямо впливає на функціонування системи єЧерга. Остання дозволяє перевізнику керувати своїм часом для перетину кордону.

«Але головне для її (системи ЄЧерга) роботи – безперебійна та прогнозована кількість вантажівок, що перетинають кордон. Лише в такому разі кожен водій зможе точно знати, коли перетне кордон. В умовах блокади, організованої польськими фермерами, жоден перевізник не може планувати свою діяльність, а українська економіка продовжує нести збитки. Зі свого боку, ми всіляко підтримуємо міністерство агрополітики у спробах розв’язати цю ситуацію”, – підсумував  заступник міністра.