Мінфін та ПРООН підписали меморандум про розширення співпраці 

Share

Міністр фінансів Сергій Марченко спільно з постійним представником Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні Яко Сільє підписали меморандум про взаєморозуміння щодо посилення та розширення співпраці, передає пресслужба міністерства.

Зазначається, що меморандум визначає зміцнення співпраці Мінфіну та ПРООН у сферах взаємних інтересів та сприяти забезпеченню економічного зростання та соціального розвитку в умовах широкомасштабної війни.

Зокрема, угода передбачає співпрацю сторін у таких напрямах, як:

• удосконалення державного фінансового управління при реалізації проєктів з відновлення об’єктів постраждалої критичної та соціальної інфраструктури;
• покращення функціональних можливостей міністерства фінансів у сфері критично важливих комунікацій та кібербезпеки;
• сприяння розширенню міжнародного співробітництва з метою оперативного подолання наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з відновленням та реконструкцією;
• розвиток національної системи фінансування цілей сталого розвитку (ЦСР);
• підтримка реформ у сфері державного управління;
• забезпечення фінансування для енергосервісних компаній з метою модернізації інфраструктури систем життєзабезпечення об’єктів державної та комунальної власності.

“Переконаний, що досвід ПРООН та активна робота в рамках підписаного меморандуму створить підґрунтя для подальшого забезпечення економічного відновлення, посилення внутрішньої спроможності та стабільності в умовах широкомасштабного вторгнення”, – наголосив Марченко.