Мінекономіки та Інститут глобальних змін Тоні Блера співпрацюватимуть над залученням інвестицій 

Share

Мінекономіки та Інститут глобальних змін Тоні Блера (TBI) поглиблюють співробітництво у сферах залучення інвестицій, підтримки українського підприємництва та гуманітарного розмінування.

Про це йшла мова під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко зі стратегічним радником із програм реформування політичних лідерів Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI) Санною Марін, передає пресслужба міністерства.

«Ми обговорили низку нагальних питань, в тому числі гуманітарне розмінування. Домовились з британськими колегами, що вони допоможуть Україні із залученням сучасних рішень і технологій у сфері гуманітарного розмінування та допоможуть відкрити повноцінний ринок розмінування», – наголосила Свириденко.

Також вона зауважила, що задля розвитку українського бізнесу треба забезпечити залучення інвестицій в Україну, розширити інструменти страхування від воєнних ризиків, а також збільшити можливості для українського експорту.

“Домовились, що Інститут Тоні Блера допоможе уряду оптимізувати та консолідувати всі платформи зі сприяння інвестиціям та державні програми підтримки бізнесу”, – підкреслила міністр.

Крім цього, сторони обговорили перспективи переходу до безготівкової економіки, перспективні галузі для інвестицій, реалізацію майбутніх спільних проєктів та можливості більшого залучення британських інвесторів до відбудови України.

Також підіймались питання гендерної політики на ринку праці, а також створення економічних стимулів для повернення українців додому.