Мінекономіки та ЄІБ розширюють доступ до фінансування для бізнесу України 

Share

Мінекономіки спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) працюють над забезпеченням доступного фінансування для українського бізнесу.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко за результатами зустрічі з делегацією ЄІБ, передає пресслужба міністерства.

Зокрема, сторони обговорили фінансування приватного сектору та інвестиційних проєктів державних компаній, методологічну підтримку управління публічними інвестиціями та подальшу участь ЄІБ у відновленні України.

Свириденко наголосила, що українському бізнесу потрібен імпульс до розвитку, Україні потрібно стимулювати аграрне виробництво, металургію, деревообробку – це що стимулюватиме економіку.

Представники ЄІБ зазначили, що залучатимуть не лише свої ресурси, а також залучатимуть партнерів до забезпечення доступного фінансування для українського бізнесу.

«Поряд із задоволенням нагальних потреб важливо розбудувати програмну та інституційну спроможність і залучити фінансування, щоб забезпечити швидке розгортання успішних програм для збільшення зацікавленості міжнародних інвесторів до українського бізнесу. Рання взаємодія з донорами для забезпечення фінансових зобов’язань на 2025 рік має бути частиною стратегії фінансового планування, щоб зберегти імпульс у реалізації програм, розпочатих у 2024 році», – підкреслила Свириденко.