Метінвест за рік скоротив виробництво сталі на 31%

Share

Металургійні підприємства Групи Метінвест за підсумками 2023 року виготовили 1,76 млн тонн чавуну та 2,02 млн тонн сталі, що менше за 2022 рік на 36% і на 31% відповідно.

Такі дані містяться у звіті групи з операційної діяльності за 4-й квартал і 12 місяців 2023 року.  

Минулого року підприємства Метінвесту також скоротили виробництво товарних напівфабрикатів на 19% проти 2022 року – до 832 тис. тонн. Це відбулося головним чином через відсутність виробництва на маріупольських комбінатах з кінця лютого 2022 року. Частково втрачені потужності були компенсовані збільшенням виробництва товарної заготовки на потужностях Каметсталі. 

Група також повідомила про скорочення виробництва готової продукції на 18% порівняно з показником 2022 року, до 2,29 млн т.

Зокрема, виробництво плоского прокату знизилося на 36%, до 1,1 млн тонн через зупинку маріупольських комбінатів. Частково цей обсяг був компенсований збільшенням виробництва гарячекатаного товстого листа на перекатних заводах в Італії та Великобританії на фоні налагодження поставок слябів від третіх осіб, в тому числі слябів від МК «Запоріжсталь», зазначили в Метінвесті. 

Водночас виробництво довгого прокату минулого року збільшилось на 17%, склавши 1,19 млн тонн. Як зазначили в компанії, такого результату вдалося досягти за рахунок стабілізації виробництва заготовки на Каметсталі та нормалізації поставок на Promet Steel в Болгарії. 

Виробництво рейкової та трубної продукції було відсутнім, оскільки продукція виготовлялась на маріупольських комбінатах Метінвесту.

Нагаємо, Метінвест збільшив експорт до Польщі на 16%, але відзначив труднощі з перевалкою [AI+]