Львів оголосив міжнародний тендер на модернізацію трамваїв Tatra

Share

ЛКП «Львівелектротранс» оголосило міжнародний тендер на модернізацію двосекційних трамваїв ТАТРА КТ4-СУ.

Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Як зазначається, трамваї мають бути пристосовані для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю. Також буде модернізоване тягове обладнання, яке дасть можливість підприємству економити електроенергію.

Закупівля проводиться в рамках проєкту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) «Міський громадський транспорт України». Загальна сума, на яку оголошений тендер – 3 мільйони євро.

У рамках проєкту трамваї мають реконструювати на нову модель трамвайного вагона типу КТ4-СУ-КВП-Лв з низькопідлоговою додатковою середньою секцією та транзисторно-імпульсною системою керування тяговими двигунами.

Модернізований трамвай повинен складатися вже з трьох секцій. Передня та задня секції мають бути з частково низьким рівнем підлоги. Середня секція трамвая має бути повністю низькопідлоговою.

Додається, що про кількість трамвайних вагонів, які можуть бути модернізовані в межах цього проєкту, буде відомо після результатів тендеру.

Також за інформацією Львівської міськради, цей проєкт розпочинався ще у 2020 році. Але через широкомасштабне вторгнення тендерну процедуру призупинили.

Крім цього, завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України», місто отримало від ЄІБ 17,4 млн євро кредиту на закупівлю. На сьогодні підприємство отримало всі 10 трамваїв.

Також угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів.