LTG Group і УЗ розвиватимуть інтермодальний маршрут Клайпеда-Київ

Share

LTG Group та АТ “Укрзалізниця” офіційно підписали меморандум про взаєморозуміння, в якому домовилися про зміцнення міжнародного співробітництва та розвиток спільного міжнародного інтермодального маршруту Клайпеда-Київ через територію Польщі.

Про це повідомила пресслужба литовського залізничного оператора.

Наголошується, що в цій угоді, яка має стратегічне значення, залізничні перевізники обох країн домовилися спільно координувати проєкт і виділити необхідні інструменти та ресурси для його конкурентоспроможного розвитку.

Очікується, що перші тестові рейси інтермодального вантажного маршруту відбудуться вже цього року. У майбутньому маршрут має використовуватися на регулярній основі. Це дозволить створити ефективний транспортний коридор між Литвою та Україною та використовувати потенціал залізниць, портових терміналів та прикордонних переходів країн.

“Ми розглядаємо Україну та “Укрзалізницю” як наших стратегічних партнерів у забезпеченні безперешкодного руху вантажів між нашими країнами, а також у розширенні можливостей експорту та імпорту через Клайпедський порт між Україною та Скандинавією. Ми підтримуємо Україну в її зусиллях щодо розвитку альтернативних логістичних рішень та підвищення конкурентоспроможності бізнесу обох країн у регіоні”, – підкреслив генеральний директор LTG Group Егідіюс Лазаускас.

Також компанії домовилися проаналізувати потенціал ринку, підготувати необхідні технологічні та операційні рішення і конкретний план дій для забезпечення безперешкодної реалізації проєкту.