Лондонська фондова біржа допоможе Україні побудувати спроможність Агенції із залучення інвестицій

Share

Фахівці Лондонської фондової біржі та британської організації TheCityUK, в рамках підписаного раніше меморандуму, допоможуть Україні побудувати спроможність Агенції із залучення інвестицій.

Такої домовленості було досягнуто під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко з Генеральним директором Лондонської фондової біржі (LSE) Джулією Хоггетт, передає пресслужба міністерства.

«Ми обговорили дуже конкретні подальші кроки у спільній роботі над залученням до цієї агенції досвіду та експертизи британських колег. Сполучене Королівство – один з найрозвиненіших світових фінансових центрів, тому їхній досвід буде корисним при створенні сприятливої фінансової екосистеми в Україні», – пояснила Свириденко.

Крім того, Лондонська фондова біржа та TheCityUk зроблять дослідження щодо розширення можливостей залучення капіталу державними компаніями.

Також зазначається, що представники Лондонської фінансової біржі підтримують політику “Зроблено в Україні”.

«Урядова програма “Зроблено в Україні” знаходить відгук у міжнародних партнерів і вони висловлюють готовність її підтримувати. Розповіли партнерам, як вони теж можуть її посилювати, наприклад, через підтримку українських виробників у своїх закупівлях, інвестування в бізнеси в Україні й більшу представленість українських товарів на ринку Великої Британії», – зазначила Свириденко.