“Лемтранс” за 2023 рік перевіз 17 млн тонн вантажів

Share

Загальний обсяг перевезень найбільшого приватного вагонного оператора України – компанії “Лемтранс” – за підсумками 2023 року склав приблизно 17 млн тонн вантажів різної номенклатури.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як зазначається, основна частина перевезених вантажів – вугілля. Зокрема, обсяг перевезення вугілля сягнув 13,5 млн тонн.

Другий за питомою вагою вид вантажу для компанії – будівельні матеріали. Обсяг їх перевезення торік склав 2,9 млн тонн.

Крім того, обсяг навантаження залізорудної сировини сягнув 0,4 млн тонн і 0,2 млн тонн інших видів вантажів.

За підсумками 2023 року група «Лемтранс» інвестувала в інфраструктурні та логістичні проєкти країни понад 160 млн грн, з яких понад 153 млн грн – у термінальний і контейнерний бізнес.

Було продовжено розвиток контейнерного термінала в Мостиськах (партнерський проєкт) і прийнято рішення розпочати проєктні роботи щодо ще двох нових контейнерних терміналів, які будуть розташовані на території України.

Також компанія реалізовувала інвестиційну програму, спрямовану на подальше підвищення ефективності та збільшення продуктивності вагоноремонтних потужностей.

За 12 місяців 2023 року компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів приблизно 929 млн грн. Зокрема, до державного бюджету було перераховано 840 млн грн. Місцеві бюджети було поповнено на суму понад 88 млн грн, єдиний соціальний внесок становить орієнтовно 64 млн грн.

Як повідомлялося раніше, “Лемтранс” у 2022 році загалом перевіз 18,8 млн тонн вантажів різної номенклатури.