Китайська CRRC вийшла з тендера в Болгарії після початку перевірки ЄК

Share

Китайський залізничний гігант CRRC вирішив вийти з тендерного проєкту в Болгарії після того, як Єврокомісія в лютому вирішила почати розслідування щодо нього через підозри в отриманні субсидій, передає SilkBridge.info.

Зазначається, що тендер, який оголосила Болгарія, передбачав закупівлю 20 електропоїздів та їх обслуговування протягом 15 років на загальну суму близько 610 млн євро.

Китайську CRRC – найбільшого у світі виробника поїздів, що діє в понад 110 країнах і регіонах – раніше запідозрили у використанні державних субсидій, щоб подати “невиправдано вигідну пропозицію” і перемогти в болгарському тендері.

Тепер, коли CRRC вирішила відмовитися від тендера, Єврокомісія “завершить своє поглиблене розслідування”, оголосила вона 26 березня.

Відповідно до Регламенту ЄС про іноземні субсидії, компанії, що беруть участь у державних тендерах на суму понад 250 млн євро, мають повідомляти Єврокомісію в разі, якщо отримували щонайменше 4 млн євро іноземних фінансових внесків протягом трьох попередніх років.

Ситуація з CRRC стала останньою ілюстрацією того, як Євросоюз посилив контроль за китайськими компаніями, яких підозрює у використанні державних субсидій для того, щоб перемагати в тендерах у країнах ЄС.