Корейська SsangYong зацікавилась приватизацією ОПЗ та Білгород-Дністровського порту

Share

Представники південнокорейської компанії SsangYong висловили зацікавленість у співпраці з Фондом держмайна України щодо приватизації низки масштабних українських об’єктів.

Про це йшлося під час зустрічі команди ФДМУ з представниками південнокорейської корпорації Ssang Yong.

Як зазначається, голова Фонду Віталій Коваль розповів іноземним партнерам про можливості, які пропонує ФДМУ у сферах приватизації та оренди держмайна.

Окремо розглянули масштабні об’єкти приватизації, такі як: Одеський припортовий завод, Готель «Україна», Білгород-Дністровський морський торговельний порт та Об’єднана гірничо-хімічна компанія.

«Сьогодні у власності Фонду різноманітні об’єкти, загалом вони займаються 618 видами діяльності. Тому команді ФДМУ є що запропонувати приватним інвесторам. Серед об’єктів готові майданчики, які згодяться для ведення діяльності вже. Для нас важливо залучати приватні інвестиції, оскільки 1 гривня вкладень приносить 4 гривні прямих інвестицій», – наголосив очільник відомства.

Також представники Фонду поділилися новими проєктами – Land Bank та роботою з санкційним майном. Зокрема до управління ФДМУ передано 691 актив, серед них багато готових об’єктів, зокрема ТОВ «Аерок» та ТРЦ «Ocean Plaza».

“Представники корейської компанії SsangYong висловили зацікавленість у подальшій співпраці. Іноземні партнери виявили інтерес до приватизації об’єктів нерухомості, складських приміщень та оренди земель”, – зауважили в ФДМУ.

Сторони домовилися про подальші зустрічі та напрацювання конкретних технічних завдань відповідно до яких команда ФДМУ зможе підібрати саме ті об’єкти, які найбільше підійдуть під проєкти.