Кабмін схвалив рішення про відкриття нового ПП на кордоні з Угорщиною 

Share

Кабінет міністрів ухвалив рішення про відкриття нового пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» на кордоні з Угорщиною.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення.

Як зазначається, «Велика Паладь» працюватиме для легкових автомобілів. Ключова мета запуску цього пункту пропуску – зменшення навантаження на інші пункти пропуску, які перетинає транспорт з вантажем.

Крім того, уряд ухвалив рішення про розширення роботи ще одного пункту пропуску на кордоні з Угорщиною – «Лужанка – Берегшурань».

Підкреслено, що «пункт пропуску «Лужанка» наразі працює для легкових автомобілів. Завдяки змінам до угоди його згодом зможуть перетинати й порожні вантажівки вагою понад 7,5 тонни.

Наступним кроком для реалізації цих рішень є схвалення відповідних змін угорськими колегами.

“Наразі сторонами проводиться відповідна робота для отримання погоджень. Наша задача – забезпечити сталі й ритмічні експортно-імпортні перевезення», – наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

В міністерстві нагадали, що на Угорщину припадає близько 10% вантажопотоку з України, зважаючи на недостатню пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Як повідомлялося раніше, на Закарпатті відкрили новий митний термінал біля КПП “Тиса” на кордоні з Угорщиною.