“Інтерпайп” відновив постачання трубної продукції для Qatar Petroleum

Share

Українська промислова компанія “Інтерпайп” відновила постачання сталевих труб для Qatar Petroleum, однієї з найбільших нафтовидобувних компаній на Близькому Сході.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Як зазначається, “Інтерпайп” почав співпрацювати із Qatar Petroleum у 2020 році, але після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну постачання труб було призупинене.

Проте в компанії підкреслили, що торік співпраця відновилася, і до кінця року було відвантажено більш ніж 4000 т лінійних безшовних труб, які використовуватимуться у проєкті Dukhan Field Flowlines для прокладання трубопроводів у нафтогазоносному басейні Духан.

“Ці замовлення – складний продукт з високими вимогами клієнта. У Qatar Petroleum одні із найжорсткіших технічних вимог на Близькому Сході. Тому цей контракт є важливим для “Інтерпайп” не тільки через обсяги, а також репутаційно. Успішне його виконання не лише дозволить взяти участь у подальших стадіях проєкту Dukhan Field Flowlines, але й допоможе у перекваліфікаціях в інших нафтогазових компаніях Катару”, – наголосив директор з продажу труб “Інтерпайп” на ринки Близького Сходу, Азії та Африки Артем Артемов.

Як повідомлялося раніше, протягом 2023 року “Інтерпайп” перерахував до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів 4 млрд 382 млн грн. У порівнянні з 2022 роком обсяг податкових відрахувань збільшився на 56%.