Інтерпайп планує розширити потужності з виробництва сталі та почати виробництво плоского прокату

Share

Українська промислова компанія Інтерпайп оголосила про наміри збудувати другу чергу на електросталеплавильному комплексі «Інтерпайп Сталь» та цех по виробництву «зеленого» плоского прокату.

Відповідний інвестиційний проєкт загальною вартістю близько $1 млрд був представлений під час Міжнародної конференції з питань відновлення України, що пройшла у Берліні 11-12 червня.

Під час заходу голова ради директорів компанії Фаді Храйбе звернув увагу на перспективність проєкту в умовах стійкого попиту на плоский прокат під час відбудови та світовий тренд на озеленення промисловості.

«В повоєнній Україні ми очікуємо значний дефіцит пропозиції листового прокату. Крім того, ми бачимо постійно зростаючий попит на зелену сталь в Євросоюзі. Запропонований нами проєкт покликаний задовольнити цей попит. Однак його реалізація потребуватиме залучення значного боргового фінансування від МФО. Сподіваємось, що Ukraine Development Fund стане тим інструментом, який допоможе підготувати цей проєкт», – зазначив Храйбе.