ЄК підтримала запропонований Україною план реформ у межах Ukraine Facility

Share

Європейська комісія підтримала запропонований урядом України план реформ Ukraine Plan у межах механізму Ukraine Facility, який визначає умови отримання 50 млрд євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років.

Про це повідомила пресслужба Європейської комісії, передає Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні Комісія схвалила пропозицію для виконавчого рішення Ради, яким позитивно оцінює план України, комплексну реформу та інвестиційну стратегію України на наступні чотири роки. Цей важливий крок відкриває шлях до регулярної та передбачуваної підтримки України в межах Фонду ЄС для України на суму до 50 мільярдів євро”, – йдеться в повідомленні.

Після позитивної оцінки Комісією плану у держав-членів є один місяць для ухвалення Радою виконавчого рішення, що дасть змогу Комісії виділити до 1,89 млрд євро як попереднє фінансування доти, доки не розпочнуться регулярні виплати, пов’язані з реалізацією реформ та інвестиційних показників у рамках плану щодо України.

У ЄК зазначили, що фінансування в рамках Фонду допоможе Україні “підтримувати роботу своєї адміністрації, виплачувати зарплати й пенсії, надавати основні державні послуги, а також підтримувати відновлення і реконструкцію, продовжуючи захищатися від агресії Росії”.

Як раніше повідомляв UAprom.info, в березні 2024 року Кабмін затвердив план для Ukraine Facility, який стане основою для реалізації програми фінансової підтримки України від Євросоюзу протягом 2024-2027 років.