ЄІБ та БЕБ посилюють гарантії захисту коштів ЄС в Україні

Share

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Бюро економічної безпеки України посилюють співпрацю у боротьбі з шахрайством, корупцією та іншими правопорушеннями, які можуть вплинути на фінансові інтереси ЄС та його банку ЄІБ в Україні. Установи уклали відповідний меморандум про співпрацю.

Про це повідомила пресслужба Бюро.

«Підзвітність та прозорість є особливо важливими в контексті відновлення України та процесу вступу до ЄС, який ми в групі ЄІБ активно підтримуємо нашими інвестиціями», – зазначила віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за фінансові операції в Україні Тереза Червінська.

Своєю чергою заступник директора БЕБ Андрій Пащук подякував за внесок ЄІБ у становлення України, особливо за ініціативи з відбудови об’єктів енергетичної інфраструктури, а також запропонував створити спільну робочу групу для розробки додаткових критеріїв ризиковості неправомірного використання коштів ЄІБ.

«Бюро економічної безпеки має значні досягнення у протидії неефективному використанню бюджетних коштів та коштів міжнародної технічної допомоги. Однак взаємодія з фахівцями ЄІБ безумовно підсилить нашу роботу в цьому напрямку. Це стосується, як обміну інформацією, так і обміну досвідом з фахівцями Європейського інвестиційного банку», – наголосив Пащук.