Галущенко: рішення США щодо заборони імпорту урану з РФ – крок до санкцій проти Росатому

Share

Підтримка Сенатом США закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії є рішучим кроком на шляху до запровадження санкцій проти “Росатому”, який фінансує війну в Україні.

Про це зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає пресслужба міністерства.

«Впевнений, що рішення заборони імпорту урану стане початком подальшої відмови від співпраці з терористом, який не має права продавати цивілізовані технології, кошти з яких використовує на варварську війну з цивільними громадянами України», – підкреслив міністр.

Галущенко наголосив, що це рішення дозволить прискорити розвиток саме американської уранової промисловості.

«Це потужний сигнал усьому цивілізованому світу про неможливість подальшої співпраці в атомній та урановій галузях з країною-терористом, яка поставила під ядерну загрозу весь світ. І це черговий рішучий крок до санкцій проти «Росатому», який фактично фінансує війну проти України», – зауважив міністр.

Як UAprom.info повідомляв раніше, адміністрація президента США Джо Байдена розглядає питання про заборону імпорту збагаченого російського урану.

30 квітня Сенат США проголосував за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії.

Також міністри енергетики країн Великої сімки (G7) домовилися зменшувати залежність від постачання російської продукції для потреб їхньої ядерної енергетики.