Group DF та HEC побудують хімічний індустріальний парк в Україні

Share

Group DF International підписала угоду з Hyundai Engineering Co. Limited (HEC) про будівництво хімічного індустріального парку в Рівному.

Про це порталу UAprom.info повідомила пресслужба холдингу.

Угоду про співпрацю підписали у Відні Дмитро Фірташ, засновник і голова Group DF, і виконавчий директор Hyundai Engineering Хієон-Сунг Хонг.

Так, у рамках масштабного проєкту передбачено будівництво заводів із виробництва «екологічно чистого» аміаку, азотних добрив та інших похідних хімічних продуктів, також включає створення першого в Україні виробництва водню та аміаку на основі відновлюваних джерел електроенергії.

«Цей проєкт здатний змінити роль української хімії та української економіки на промисловій карті ЄС. Компанія, з якою ми починаємо працювати, має колосальний досвід та експертизу в галузі проєктування та будівництва промислових об’єктів. Новий стратегічний бізнес-альянс може надати хорошу синергію. Я впевнений, що саме великий український бізнес очолить поновлене відновлення економіки країни», – заявив виконавчий директор Group DF International GmbH Роберт Шетлер-Джонс.

Підкреслюється, що українсько-корейська робоча група розпочне розробку «дорожньої карти» найбільшого в Західній Україні інвестиційного проєкту у травні 2024 року.

Як повідомлялося раніше, 15 листопада 2023 року Group DF International GmbH та південнокорейська Hyundai Engineering Co.Limited уклали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачав співпрацю сторін через створення спільних інвестиційних проєктів у галузі виробництва добрив як на території України, так і в інших юрисдикціях. Зокрема, йдеться про плани спільної реалізації проєктів будівництва нових та реконструкції існуючих хімічних заводів, що належать Групі.