Fitch змінило прогноз за рейтингом КНР зі “стабільного” на “негативний”

Share

Агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Китаю на рівні “A+”, змінивши при цьому його прогноз на “негативний” зі “стабільного”, передає SilkBridge.info.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

Як зазначається, погіршення прогнозу за рейтингом у пресреліз агентства пов’язане з посиленням ризиків для фінансового стану Китаю на тлі зростаючої невизначеності економічних перспектив.

Цю невизначеність експерти Fitch пояснюють тим, що економіка країни, зростання якої значною мірою підтримувалося за рахунок буму на ринку житла, рухається до нової моделі розвитку, яку уряд вважає більш стійкою.

Fitch очікує, що бюджетна політика відіграватиме дедалі важливішу роль у підтримці економічного зростання найближчими роками, що призведе до стійкого підвищення боргового навантаження.

Рейтинг Китаю на рівні “A+” підтримується великим розміром і диверсифікованістю економіки країни, стійкими перспективами її зростання і важливою роллю в глобальній торгівлі.

Згідно з прогнозом Fitch, темпи економічного зростання Китаю у 2024 році сповільняться до 4,5% з 5,2% у 2023 році у зв’язку зі стійкою слабкістю ринку нерухомості та споживчих витрат.

Експерти агентства очікують, що зростання становитиме близько 4,5% до 2028 року включно.