Ділова активність у єврозоні демонструє ознаки відновлення – Reuters 

Share

У лютому 2024 року ділова активність в єврозоні продемонструвала ознаки відновлення, оскільки сфера послуг блоку зросла вперше з липня 2023 року, компенсувавши більш глибоке скорочення в обробній промисловості.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, зведений індекс менеджерів із закупівель (PMI) HCOB для блоку, що складає S&P Global, зріс до 49,2 у лютому з 47,9 у січні, перевищивши попередню оцінку в 48,9.

Агенство зауважує, що це найкращий показник з червня минулого року, але він залишився нижче позначки 50, що відокремлює зростання від спаду.

При цьому, індекс ділової активності у секторі послуг зріс до 50,2 з 48,4 у січні.

“Сектор послуг може мати кращий старт у 2024 році, ніж очікувалося. Хоча темпи зростання є частковими, вони доповнюються позитивними змінами в інших субіндексах PMI”, – наголосив головний економіст Гамбурзького комерційного банку Сайрус де ла Рубія.

Водночас спостерігались ознаки посилення інфляційного тиску, оскільки зросли як зведений індекс цін виробників, так і зведений індекс цін на продукцію. Індекс цін виробників сягнув дев’ятимісячного максимуму – 54,4, порівняно з січневим показником 54,2.