Данська Carlsberg Group інвестує в бізнес України близько 2 млрд грн 

Share

Данська Carlsberg Group за 2023-2024 рр. інвестує в український бізнес близько 2 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба компанії за підсумками зустрічі СЕО Carlsberg Group Якоба Ааруп-Андерсена із президентом України Володимиром Зеленським.

Під час зустрічі сторони обговорили інвестиції. Ааруп-Андерсен підкреслив про допомогу Данії і її роль у підтримці України Своєю чергою Володимир Зеленський висловив упевненість, що співпраця між країнами буде й надалі розвиватися та зміцнюватися.

Крім того, одним із ключових моментів візиту стало підписання меморандуму про поглиблення співпраці між Україною та Данією.

“Цей документ відкриває нові можливості для співпраці в таких ключових сферах як торгівля, інвестиції, енергетика, суднобудування, розвиток морської портової інфраструктури. Угода відкриває нові можливості для співпраці, які сприятимуть довгостроковому розвитку та відбудові України”, – наголосили в пресслужбі.

Також ключовим аспектом є виділення данським урядом 40 млн євро на підтримку українського приватного сектору та створення нових робочих місць. Меморандум також передбачає виділення 380 млн євро для підтримки критичної інфраструктури.