Данія та Україна працюють над розширенням співпраці в експортній логістиці 

Share

Команда Мінвідновлення зустрілася з урядовцями та бізнесом Данії. У фокусі зустрічі – пріоритетні проєкти відновлення для залучення данського бізнесу у ключових секторах: енергетика, портова інфраструктура, розвиток експортної логістики.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко презентувала данській стороні ті напрямки роботи, які потребують пріоритетної уваги з боку інвесторів та є життєво необхідними для України.

Першочергово, йдеться про відновлення та захист обʼєктів енергетичної інфраструктури, а також про розвиток децентралізованої енергетики – закупка та встановлення когенераційних установок та газотурбінних станцій.

Юрій Васьков, заступник міністра розвитку громад територій та інфраструктури України акцентував увагу на експортній логістиці, зокрема йшлося про можливість залучення інвестиції в портову інфраструктуру України.

“Нам важливо інвестувати в наші порти, продовжувати їх модернізацію та зміцнювати стійкість. Зокрема, з серпня 2023 року, від початку дії українського коридору – тимчасового експортного маршруту Чорним морем з глибоководних портів Великої Одеси було перевалено понад 40 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури. Стабільно високі показники експорту зберігають порти Дунайського кластеру”, – підкреслив Васьков.

Крім того, дорожній сектор залишається пріоритетом для воєнної логістики та продовжує забезпечувати економічну стійкість країни.

Зауважується, що наразі триває робота над модернізацією підʼїзних шляхів та самих пунктів перетину кордону для посилення експортної спроможності.

Також команда міністерства презентувала представникам данського приватного сектору платформу «BAG» – бізнес-аналітична консультативна група для залучення бізнесу та приватного капіталу в процеси відновлення, зокрема на регіональному та місцевому рівнях. Зараз «BAG» об’єднує понад 440 представників бізнесу.