Близько 30 млн т вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем [AI+]

Share

Близько 30 мільйонів тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем, який Україна відкрила сім місяців тому.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

За словами Кубракова, в грудні-лютому суттєво зріс обсяг товарів, що були відвантажені в портах Великої Одеси. Українська продукція нині експортується у щонайменше 38 країн світу.

«У щоденному режимі формуються каравани на вхід та вихід. Йдеться про кілька десятків суден з портів Великої Одеси. Також можемо говорити про суттєве збільшення вантажообігу у портах Дунайського кластеру. За останній місяць там перевалили близько 2 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури», – зазначив міністр.

Він також наголосив, що ворог сьогодні не може зупинити наш експорт і тому намагається знищити портову інфраструктуру.

«Одеса потребує захисту, Одеса потребує більше систем протиповітряної оборони. Попри війну наша країна залишається одним з найбільших світових експортерів агропродукції й гарантом світової продовольчої безпеки. Захист українських портів дорівнює захисту мільйонів людей від голоду», – підкреслив Кубраков.

Як повідомляв раніше UAprom.info, під час відвідування Одеського морського торговельного порту президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс ознайомилися з функціонуванням “зернового коридору” в Чорному морі.