Білий дім інвестує $20 млрд для заміни китайських кранів у портах

Share

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про низку заходів, спрямованих на посилення безпеки американських портів: близько 200 кранів китайського виробництва, які можуть бути об’єктом хакерських атак, планується замінити, передає SilkBridge.info.

Уряд США інвестує понад 20 млрд дол. протягом наступних п’яти років у безпеку портів країни з метою, серед іншого, припинити використання кранів китайського виробництва.

За даними Білого дому, в американських портах працює понад 200 кранів, вироблених у КНР. Це фактично переважна більшість, майже 80% кранів.

За словами адмірала Джея Ванна, який входить до складу Кіберкомандування берегової охорони, саме ці крани можуть бути вразливими до китайської експлуатації, особливо тому, що ними можна керувати дистанційно.

Представник Джо Байдена повідомив, що новий Центр стійкості ланцюгів постачань, про створення якого оголосили в листопаді 2023 року, буде включено до заходів із посилення безпеки портів.

Крім того, 20 млрд доларів буде використано для зміцнення портової інфраструктури США в рамках програми “Інвестиції в Америку”.

“Уряд оновлює портові крани через побоювання американських чиновників щодо ризиків шпигунства і саботажу, пов’язаних із присутністю в американських портах великої кількості кранів, вироблених китайськими державними гігантами”, – йдеться в повідомленні.

Їх замінять кранами, виробленими дочірньою компанією японської Mitsui в США.