«АрселорМіттал Кривий Ріг» скликає збори акціонерів наприкінці квітня

Share

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на 25 квітня скликає загальні збори акціонерів, повідомляє Uaprom.

На зборах планують розглянути звіт наглядової ради товариства, а також затвердити результати фінансово-господарської діяльності ПАТ за 2023 рік. Збитки, отримані за результатами цієї діяльності у зазначений період планується покрити за рахунок майбутніх періодів.

Окрім того, на збори виноситься питання припинення повноважень шести членів наглядової ради (Віджай Гойал, Кларк Девід Джорж, Ана Ескобедо, Соня Неффаті, Сергій Іщук, Олег Лагодієнко) та обрання членів наглядової ради, а також затвердження умов цивільно-правових договорів, що укладаються з ними. Також пропонується встановити, що члени наглядової ради виконуватимуть свої обов’язки без отримання винагороди.

Як повідомлялося раніше, за підсумками 2023 року меткомбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» зменшив виробництво сталі на 18,5% у порівнянні з 2022-м – до 1 млн тонн. Виробництво чавуну у зазначений період впало на 7,2% у річному обчисленні, до 1,6 млн тонн, прокату – на 19,2%, до 0,9 млн тонн, коксу – на 20,3% до 0,9 млн тонн, видобуток руди – на 2,1% до 11,4 млн тонн. Торік підприємство збільшило виробництво концентрату 0,4% у порівнянні з 2022-м – до 4,6 млн тонн.