АМПУ отримала новий лоцманський катер від USAID 

Share

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) профінансувало будівництво нового судна для Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Разом із заступницею адміністратора USAID Ізобель Коулман, послом США Бріджит Брінк урочисто передали нове лоцманське судно для потреб АМПУ. Його збудували в Україні силами національного виробника за повного фінансування USAID», – зазначив Кубраков.

За його словами, найближчим часом це судно розпочне роботу у порту Рені.

Міністр підкреслив, що додаткове судно означає можливість збільшення суднозаходів і це один з механізмів стратегії розвитку портів Дунайського кластеру.

Порти Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ торік забрали на себе третину всього вантажообігу. За останні 4 місяці дунайські порти обробили понад 5,5 млн тонн вантажів, з яких на експорт – 4 млн тонн.

“Загалом, Мінвідновлення системно співпрацює з американськими партнерами над розвитком портового кластера. Завдяки цій співпраці було залучено обладнання для захисту обʼєктів критичної інфраструктури морських портів, передано спеціальну техніку для вантажоперевалки, залучено додаткове фінансування для проєктів розвитку логістики в регіоні”, – наголосив Кубраков.