Аграрії можуть отримати компенсацію за купівлю сільгосптехніки вже у 64 українських виробників

Share

Аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки вже у 64 українських виробників.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

До оновленого переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. Загалом в переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 виробників.

Зокрема, додано до оновленого переліку: ґрунтообробна, посівна техніка, машини для обробки насіння, внесення добрив, обприскувачі, транспортне обладнання, системи зрошення та сушіння, техніка для тваринництва.

“Програма 25% компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробника – одна зі складових нашої політики “Зроблено в Україні”, яка спрямована на підтримку українського виробника та стимулювання попиту на вітчизняну продукцію. Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн”, – зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

За підрахунками Мінекономіки, цієї суми вистачить для підтримки близько 4000 агровиробників.

Наголошується, що в міру надходження та розгляду нових заявок від виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися. Щоб бути включеним до переліку, виробник має подати заявку та документи до неї до Мінекономіки. Заявки щодо включення техніки до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня.