Сентравіс втратив 1 млн євро через блокування кордону

Share

Додаткові витрати українського виробника нержавіючих труб «Сентравіс» через блокування роботи пунктів пропуску на кордоні України з Польщею, Словаччиною та Румунією за останні три місяці склали близько 1 млн євро, повідомив журналістам виконавчий директор компанії Юрій Атанасов.

За оцінкою Атанасова, вартість транспортування 1 тонни продукції зросла приблизно на 200 євро. При цьому зростання видатків торкнулося як експорту готової продукції, так і імпорту сировини.

Нестабільна робота пунктів пропуску через протести перевізників та фермерів у сусідніх країнах призвела до збільшення часу доставки вантажів на тижлень в одну сторону. Це вдвічі більше, ніж компанія витрачала на транспортування до блокади.

У 2023 році Сентравіс збільшив виробництво трубної продукції на 12% у річному вимірі до 12,2 тис. тонн. Наразі середній рівень завантаженості промислових майданчиків компанії, які наразі працюють в Нікополі та Ужгороді, складає 60-70%.

Нагадаємо, у грудні українська промислова компанія "Інтерпайп" оцінювала збитки через блокаду польсько-українського кордону в $1,2 млн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom