ООН планує залучити $290 млн для підтримки українського агросектору

Share

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) має намір залучити близько $290 млн для підтримки українських аграріїв.

Про це повідомила пресслужба організації за підсумками зустрічі ФАО, аграрних міністрів країн G7, а також міністрів сільського господарства Грузії та Молдови, передає Інтерфакс-Україна. 

З вищезазначеної суми, $150 млн будуть призначені на оперативне реагування, а $138 млн – на середньостроковий розвиток.

Очікується, що фінансування реагування на надзвичайні ситуації дасть змогу задовольнити термінові потреби понад 800 тис. сільських жителів України у 2024 році.

Головний економіст ФАО Максімо Тореро презентував план швидкого реагування ФАО для України у 2024 році та стратегію розвитку ФАО для України (2024-2027). 

У них акцентувалася увага, що ФАО сприятиме підвищенню конкурентоспроможності агропродовольчого сектору України, популяризації комплексного управління ландшафтами для сталого сільгоспвиробництва, гармонізації українського агросектору зі стандартами Європейського Союзу.

Як повідомлялося раніше, за сприяння партнерів ФАО у 2023 році перемістило український генетичний банк рослин зі сходу країни, відкрило лабораторії для підтримки експорту зерна на прикордонних об'єктах, розробило схему грантів на заході України для допомоги малим виробникам у розвитку ланцюжків доданої вартості.