В Україні створено Всеукраїнську економічну платформу та Раду з підтримки підприємництва

Share

Президент Володимир Зеленський 26 січня підписав укази про утворення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», повідомила пресслужба президента. 

Згідно з указом, при президентові утворюється консультативно-дорадчий орган – Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Вона сприятиме консолідації зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану, збереженню та розвитку підприємницького потенціалу.

Основними завданнями Ради є:
• системний аналіз забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність;
• формування державної політики щодо гарантування права на підприємництво;
• напрацювання та внесення на розгляд президента пропозицій щодо шляхів розв’язання проблемних питань.

Рада з питань підтримки підприємництва має сприяти налагодженню ефективної взаємодії держави із суб’єктами господарювання, профільними громадськими об’єднаннями, поширенню найкращого міжнародного досвіду.

Указом також затверджено персональний склад Ради. 

Крім того, Зеленський підписав указ, яким започаткував Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні».

Указ передбачає забезпечення ефективного діалогу й об’єднання зусиль влади та бізнесу для подолання викликів і наслідків, спричинених збройною агресією РФ проти України, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування вітчизяного продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації та зростання економіки України.

Платформу створено під патронатом глави держави для постійної комунікації та координації взаємодії державних органів, представників релокованих підприємств, великого, середнього, малого українського бізнесу, громадських об’єднань підприємців, іноземних інвесторів, політичних діячів, вчених, експертів.

Офіс президента, Кабмін, обласні держадміністрації спільно з об’єднаннями підприємців й експертами мають представити концепцію та структуру функціонування платформи «Зроблено в Україні» та забезпечити початок її роботи протягом місяця.

У своєму відеозверненні Зеленський пояснив: «Головне завдання – щоб це був інструмент дієвої комунікації. Щоб спілкування завжди підтримувалося операційними рішеннями – тим, що державні інститути роблять чи змінюють, і тим, що створить нову, нормальну історію відносин, зокрема між правоохоронцями та підприємцями».