Виробництво прокату на ДМЗ минулого року зросло на 86%

Share

За підсумками 2023 року Дніпровський металургійний завод, що входить до групи DCH, виготовив 105,6 тис. тонн металопрокату, що на 86,2% більш ніж у 2022 році, коли виробництво склало 58,4 тис. тонн. Такі дані містяться у черговому номері корпоративної газети DCH Steel.

Торік прокатні цехи підприємства виготовляли для українського ринку шахтну стійку, рудничні рейки, невеликі обсяги швелерів та кутиків. Крім того, відновили виробництво профілів за євростандартами.

За даними ДМЗ, у 2023 році також зросло виробництво металургійного коксу. Минулоріч підприємство виготовило 292,7 тис. тонн відповідної продукції, що на 38,5% більше у порівнянні з 2022 роком.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення ДМЗ постачав кам'яновугільний кокс, коксовий горішок та коксовий дріб’язок в основному для феросплавних заводів України. А в 2023 році підприємство відновило виробництво металургійного коксу і за рік наростило його поставки українським металургійним комбінатам. «На сьогодні металургійний кокс є основним в портфелі замовлень коксохіміків», – додали у ДМЗ.

На підприємстві прогнозують, що у 2024 році збережуть обсяги виробництва прокату на рівні минулого року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom