Німеччина внесла до фонду підтримки енергетики України понад €220 млн

Share

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук провела зустріч з делегацією представників Бундестагу ФРН, передає пресслужба міністерства. 

«На сьогодні завдяки нашим іноземним та міжнародним партнерам, які стали спонсорами фонду підтримки енергетики України, сума зобов’язань щодо грантових  внесків зросла вже до понад 400 млн євро”, – зазначила Гринчук. 

За її словами, загальний внесок Німеччини є найбільшим за весь час функціонування фонду і наразі становить 225 млн євро. За відповідні кошти здійснюються закупівлі енергетичного обладнання для потреб українських енергокомпаній, щоб проводити ремонтні й відновлювальні роботи на енергетичних об’єктах, які постраждали від російських атак.

Крім того,  з початку широкомасштабної військової агресії РФ з Німеччини до України надійшло 89 вантажів із гуманітарною допомогою для енергосектору загальною вагою понад 1192 тонни.

Гринчук розповіла про заходи з посилення захисту енергетичної інфраструктури, які дозволяють забезпечувати стабільну роботу енергосистеми протягом нинішнього опалювального сезону.

Також сторони обговорили потреби українського енергосектору для відновлення із врахуванням завдань зеленого переходу і кліматичних цілей, а також перспективи розвитку відновлюваної енергетики. 

Гринчук наголосила, що відповідні завдання закріплені в Енергетичній стратегії, де Україна ставить собі амбітне завдання стати хабом «зеленої» енергетики у Європі.